PROIECT ERASMUS + „MICUL PRINȚ: SĂ AVEM GRIJĂ DE MEDIUL ÎN CARE TRĂIM!”, 2023-1-RO01-KA122-SCH-000143567
PROIECT ERASMUS+ „MICUL PRINȚ: SĂ AVEM GRIJĂ DE MEDIUL ÎN CARE TRĂIM!” 2023-1-RO01-KA122-SCH-000143567
Începutul anului școlar 2023- 2024 reprezintă pentru Liceul Tehnologic Agromontan „Romeo Constantinescu” și debutul implementării unui nou proiect Erasmus+, „Micul Prinț: să avem grijă de mediul în care trăim!”, proiect Acțiune Cheie 1, cu o durată de 18 luni, de la 08.09.2023 la 07.03.2025.
Liceul nostru a primit finanțare de la Uniunea Europeană pentru patru mobilități ale elevilor și o mobilitate a profesorilor. Astfel, 20 de elevi cu vârste între 10 și 15 ani, însoțiți de 8 profesori ( cinci elevi și doi profesori pentru fiecare mobilitate) vor participa la activitățile proiectului desfășurate în școlile partenere: 20 Dimotiko Scholeio Kalamarias, Grecia, 1° ICS “SilvioPellico” Pachino, Italia, Lietuvos Sporto Universiteto Kedainiu “Ausros” progimnazija, Kedainiai, Lituania și Institut Gaudi Cataluña Reus, Spania. De asemenea, vom fi gazdele partenerilor noștri.
Punctul de plecare și liantul dintre activitățile proiectului îl constituie lectura cărții „Micul Prinț”, de Antoine de Saint- Exupery. Prin aceste activități ne propunem să creștem responsabilitatea față de mediu a comunității școlii noastre.
Vom desfășura diferite activități: work-shopuri, expoziții, lecții CLIL despre poluarea mediului, schimbare climatică, floră, faună, cetățenie europeană, activități de ecologizare, vizite-studiu în natură, la fermă, plantarea copacilor, punerea în scenă a unei piese de teatru pe baza cărții „Micul Prinț”, realizarea de fotografii pentru a evidenția problemele de mediu, elevii vor învăța să utilizeze diverse aplicații (Canva, StoryJumper, BookCreator) prin care vor realiza materiale, prezentări, postere, filmulețe pentru fiecare activitate.
În toate activitățile desfășurate în cadrul proiectului dorim să implicăm și să îi integrăm și pe elevii cu CES, proveniți din familii defavorizate sau refugiați și să creștem gradul de integrare al acestora în școală.
Fiecare mobilitate a elevilor va fi precedată de activități desfășurate pe platforma eTwinning, în cadrul proiectului cu același nume. De asemenea, activitățile proiectului vor fi diseminate și pe eTwinning. Astfel, în paralel cu activitățile realizate out-line, vor fi desfășurate și activități on-line, pe eTwinning.
Patru profesori vor merge la școala din Italia, Centru Teritorial pentru persoanele cu dizabilități pentru job shadowing, pentru a învăța metode noi pentru integrarea copiilor cu CES.